Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Access Datawarhouse / Reporting tool for KPI

  • Sjors

    Beste forumbezoekers,

    Ik wil t.b.v. een uniforme rapportage structuur een reporting maken in een access database. Heeft iemand tips hoe ik een datawarehouse kan maken waarbij ik op verschillende levels rapportages kan draaien. Hoe moet ik dan de tabelstructuur opzetten? Het gaat om KPI rapportage t.b.v. een balanced score card.

    Mvg Sjors

  • Jaap Ton

    Sjors,

    Ik snap de vraag (ben zelf op mijn werk hier jarenlang mee bezig geweest) maar ik denk dat de vraag wat te eenvoudig en algemeen gesteld is voor zo'n ingewikkeld iets.

    Start in ieder geval met het bepalen van je KPI's en hoe je die kunt meten.

    Verder staat in je balanced score card, op welk e cayegoriën je wilt rapporteren.

    Wil je op verschilllende levels kunnen meten, zul je dus alle gegevens straight tot in de basis moeten vastleggen en niet afgeleid en/of gecomprimeerd.

    Succes.

  • P. Henssen

    Beste Sjors,

    Afgaand op de datum van dit topic zou ik zeggen dat je dit probleem al hebt opgelost, of geen issue meer is.

    Mocht het toch nog aan de orde zijn, wil ik je graag verder helpen. Wel denk ik dat de situatie iets te complex is om in een post toe te lichten. Ik en mijn collega's zijn onder de naam InfoManagers gespecialiseerd in KPI rapportages op basis van Access / Excel. Neem gerust contact met mij op, zodat ik je kan uitleggen hoe je deze rapportagestructuur kunt opzetten.

    Met vriendelijke groet,

    P. Henssen

  • JaapTon

    Nou, met jullie KPI's is ook nog wel wat (!!) verbetering mogelijk………………………..