Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Query

  • Neus

    Hallo specialisten,

    Ik heb een query dat contracten(begin en einddatum) zoekt van mensen die nu geen contact hebben.. Probleem: hij zoekt wel verlopen contracten maar houdt geen rekening mee of deze persoon een tweede contract heeft die nu lopend is. en dat moet niet gebeuren dus het resultaat moet zijn: mensen waarvan contracten afgelopen zijn en ook die nu geen lopende contract hebben.

    Uw tips zijn van harte welkom

    Neus

  • ERic B

    In de relatie 1 persoon heeft meerdere contracten…en een query met als voorwaarde

    een left join zou de oplossing kunnenzijn. Op deze wijzen komen ook alle personen naar boven die geen contract hebben.

    Om een join in een query aan te passen klik je op het lijntje tussen beide tabellen, klik daarna op de rechtermuis toets, kies join eigenschappen en activeer optie 2.

    Voorwaarde van je query is:

    WHERE(<=Date() AND >=Date()) or >=Date()

  • Neus

    Beste Eric B,

    Bedankt voor jou reactie. Ik heb jou voorwaarde WHERE(<=Date() AND >=Date()) or >=Date() onder criteria geplaats en de uitkomst was alle contracten die nu lopen. Of ben ik met iets verkeerds bezig de join is wel geactiveerd op optie 2.

    Groeten

    Monir

  • Neus

    en als ik <=Date()) (dus < i.p.v >) maak, dan kom ik op de oorspronkelijke probleem terug..mensen met verlopen contracten(=goed) maar sommigen hebben nu andere contracten …en dat is niet de bedoeling(deze mensen moeten niet verschijnen omdat ze nu toch niet beschikbaar zijn)

  • ERic B

    Sorry neus vraag verkeerd begrepen…als je nu het tegengestelde wil is de voorwaarde

    WHERE NOT ((<=Date() AND >=Date()) or >=Date())